Monday, 16 December 2013

cuti2 dengan Shaklee

saya memang suka bercuti nak2 lagi jika percutian anda berbayar.. hehe siapa yang tak nak kan.. walaupun saya bekerja sesambil itu saya sempat juga menjengah negara orang well like "sambil menyelam saya dapat tangkap ikan"..

Tetapi, didalam masa bercuti itu saya juga akan pastikan diri saya sihat sepenuhnya dari segi sakit kaki, cramp, demam and selsema or cirit birit.

Sebagai distributor shaklee semenjak saya menggunakannya saya memang amat berpuas hati sekiranya pergi bercuti kerana insyaAllah jika konsisten makan seminggu sebelum pergi Nutriferon saya boleh tingkatkan imun badan saya semasa ke negara orang.



Kerana percutian saya kali ini dari musim sejuk ke musim panas so perubahan cuaca amatlah saya titik beratkan kadar kesihatan saya supaya tidak mengganggu mood bercuti itu nanti.

Dari KL saya singgah di Paris dan sempat melawat tempat wajib iaitu Eiffel Tower..



memang indah dan tidak terkata.. siapa yang pernah jejak sahaja yang tahu perasaan saya..

menunggu untuk mengambil shot di waktu malam lebih mencabar saya kerana cuaca yang sejuk dan berangin..



walaupun seketika saya amat bertuah..

dari negara sejuk ini saya teruskan jalan2 saya ke Brazil untuk bekerja pula.. ini lagi mencabar kerana hanya kadar muslim disini hanyalah 1% sahaja.

 
ini adalah pemandangan biasa di pantai Copacobana, Rio D Jeneiro Brazil.. setiapa masa dan ketika pantai dipenuhi lautan manusia..

saya akan pastikan minum air yang mencukupi dan makan supplemen secara konsisten untuk elakkan hidrasi

VIt c
Osteomatrix
Vitalea
Bcomplex
 




 

Setiap malam juga saya akan pastikan minum sesudu vivix untuk kekal bertenaga kerana disini 12jam time different dari Malaysia membuatkan saya mengantuk hehe..

 


JIka anda juga berpeluang untuk bercuti2 dan tidak ingin mengganggu mood anda sekiranya sakit ahli keluarga anda sakit maka dengan konsisten makan supplement shaklee amatlah membantu.

 


salam sayang
alia the adventures..

cuti2 dengan Shaklee

saya memang suka bercuti nak2 lagi jika percutian anda berbayar.. hehe siapa yang tak nak kan.. walaupun saya bekerja sesambil itu saya sempat juga menjengah negara orang well like "sambil menyelam saya dapat tangkap ikan"..

Tetapi, didalam masa bercuti itu saya juga akan pastikan diri saya sihat sepenuhnya dari segi sakit kaki, cramp, demam and selsema or cirit birit.

Sebagai distributor shaklee semenjak saya menggunakannya saya memang amat berpuas hati sekiranya pergi bercuti kerana insyaAllah jika konsisten makan seminggu sebelum pergi Nutriferon saya boleh tingkatkan imun badan saya semasa ke negara orang.



Kerana percutian saya kali ini dari musim sejuk ke musim panas so perubahan cuaca amatlah saya titik beratkan kadar kesihatan saya supaya tidak mengganggu mood bercuti itu nanti.

Dari KL saya singgah di Paris dan sempat melawat tempat wajib iaitu Eiffel Tower..



memang indah dan tidak terkata.. siapa yang pernah jejak sahaja yang tahu perasaan saya..

menunggu untuk mengambil shot di waktu malam lebih mencabar saya kerana cuaca yang sejuk dan berangin..



walaupun seketika saya amat bertuah..

dari negara sejuk ini saya teruskan jalan2 saya ke Brazil untuk bekerja pula.. ini lagi mencabar kerana hanya kadar muslim disini hanyalah 1% sahaja.

 
ini adalah pemandangan biasa di pantai Copacobana, Rio D Jeneiro Brazil.. setiapa masa dan ketika pantai dipenuhi lautan manusia..

saya akan pastikan minum air yang mencukupi dan makan supplemen secara konsisten untuk elakkan hidrasi

VIt c
Osteomatrix
Vitalea
Bcomplex
 




 

Setiap malam juga saya akan pastikan minum sesudu vivix untuk kekal bertenaga kerana disini 12jam time different dari Malaysia membuatkan saya mengantuk hehe..

 


JIka anda juga berpeluang untuk bercuti2 dan tidak ingin mengganggu mood anda sekiranya sakit ahli keluarga anda sakit maka dengan konsisten makan supplement shaklee amatlah membantu.

 


salam sayang
alia the adventures..

Thursday, 7 November 2013

Lecithin Bukan Sekadar Untuk Kurus

Selain daripada untuk kurus, ramai sebenarnya tidak tahu yang Lecithin sebenarnya adalah lebih daripada sekadar itu..

Mari kita tengok kelebihan Lecithin  daripada Kak Cery dari www.mamafaiz.com


Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. .Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean…

 1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
 2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
 3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
 4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…
 5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
 6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
 7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
 8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
 10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
 11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
 12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
 13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan



jika inginkan konsultasi percuma boleh hubungi saya..

alia

Lecithin Bukan Sekadar Untuk Kurus

Selain daripada untuk kurus, ramai sebenarnya tidak tahu yang Lecithin sebenarnya adalah lebih daripada sekadar itu..

Mari kita tengok kelebihan Lecithin  daripada Kak Cery dari www.mamafaiz.com


Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. .Lecitin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean…

 1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
 2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
 3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
 4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.…
 5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecitin
 6. Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
 7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
 8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
 10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
 11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
 12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
 13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan



jika inginkan konsultasi percuma boleh hubungi saya..

alia

Wednesday, 6 November 2013

KENAPA "GROUP SUPPORT" sangat penting didalam SHAKLEE

Kenapa  GROUP support sangat perlu??

Pada saya GROUP support yang hebat adalah pemangkin untuk kita lebih maju dan berdaya saing yang sihat di dalam mlm.

Tanpa GROUP support yang bagus dan diterajui oleh seorang leader yang hebat pada saya business mlm tidak akan kemana.

Dengan Shaklee saya amat bertuah dibimbing dibawah Master Puteri dibawah GROUP PAF dan kami semua dibimbing dari ZERO dan menjadi seperti sekarang, mula mengorak langkah untuk membina empayar masing2 didalam Shaklee.

Bukan dari PAF sahaja tetapi susur galur yang hebat jua amatlah berguna pada saya..

AV - PAF - Suppermomies - JUTAWAN

Dengan adanya GROUP support yg hebat kita boleh berkongsi segala-galanya.. dari segala tips2 perniagaan, ruang untuk berbicara sesama sideline tentang produk, customer dan pelbagai lagi.

Melalui Wassap, FB sememangnya peluang untuk lebih mengenali ahli-ahli dibawah kita dan siapa yg berada disekeliling kita amatlah sangat berguna. Tiada istilah touch and go dibawah legasi saya kerana saya akan pastikan setiap daripada ahli dibawah saya akan berkilau gemerlapan. InsyaALLAH.

Saya ingin memperkenalkan GROUP support dibawah bimbingan saya AV - alia venture untuk ahli-ahli dibawah saya melalui Wassap dan juga FB. Kami boleh berhubung walau dimana saja kami berada dengan adanya GROUP support ini.

Sekiranya anda ingin memulakan legasi Shaklee, pilihlah GROUP support yang akan membantu ada dari segala segi dan memberi sepenuh tunjuk ajar dan dijalan yang betul untuk berjaya.

saya senantiasa ingin membantu.


- alia -
sid 882517

KENAPA "GROUP SUPPORT" sangat penting didalam SHAKLEE

Kenapa  GROUP support sangat perlu??

Pada saya GROUP support yang hebat adalah pemangkin untuk kita lebih maju dan berdaya saing yang sihat di dalam mlm.

Tanpa GROUP support yang bagus dan diterajui oleh seorang leader yang hebat pada saya business mlm tidak akan kemana.

Dengan Shaklee saya amat bertuah dibimbing dibawah Master Puteri dibawah GROUP PAF dan kami semua dibimbing dari ZERO dan menjadi seperti sekarang, mula mengorak langkah untuk membina empayar masing2 didalam Shaklee.

Bukan dari PAF sahaja tetapi susur galur yang hebat jua amatlah berguna pada saya..

AV - PAF - Suppermomies - JUTAWAN

Dengan adanya GROUP support yg hebat kita boleh berkongsi segala-galanya.. dari segala tips2 perniagaan, ruang untuk berbicara sesama sideline tentang produk, customer dan pelbagai lagi.

Melalui Wassap, FB sememangnya peluang untuk lebih mengenali ahli-ahli dibawah kita dan siapa yg berada disekeliling kita amatlah sangat berguna. Tiada istilah touch and go dibawah legasi saya kerana saya akan pastikan setiap daripada ahli dibawah saya akan berkilau gemerlapan. InsyaALLAH.

Saya ingin memperkenalkan GROUP support dibawah bimbingan saya AV - alia venture untuk ahli-ahli dibawah saya melalui Wassap dan juga FB. Kami boleh berhubung walau dimana saja kami berada dengan adanya GROUP support ini.

Sekiranya anda ingin memulakan legasi Shaklee, pilihlah GROUP support yang akan membantu ada dari segala segi dan memberi sepenuh tunjuk ajar dan dijalan yang betul untuk berjaya.

saya senantiasa ingin membantu.


- alia -
sid 882517

Tuesday, 15 October 2013

Yang Manis itu SEPTEMBER

Saya memang tidak pernah terfikir untuk membuat Shaklee sebelum ini. Yelah saya berada di zon yang sangat selesa. Jika saya jual2 kain yang saya beli pun sekadar suka2 sahaja.

Tetapi penat lelah saya, perjalanan pahit manis saya bersama Shaklee amatlah manis semasa bulan September yang lepas bila saya bergelar Supervisor. Ya bukan sedikit2 masa, tenaga dan tumpuan yang saya berikan walaupun hanyalah sebagai side income pada mulanya. Ini antara quote2 masa dulu.

"Alah, business kecil-kecilan saja"
"Buat tambah2 income yg sedia ada"...

SEKARANG tidak lagi kerana saya telah memandang Shaklee sebagai business saya selari dengan pekerjaan saya sekarang. Kerana apa??? Kerana tidak mustahil ya tidak mustahil saya mendapat pendapatan 4 angka. ohh saya tidak akan berhenti di angka 4 sahaja.. tentu saya akan mendaki, 5, 6 dan seterusnya.. INSYAALLAH..

Setiap kita mempunyai potensi untuk lebih maju sebenarnya jika kita gigih berusaha.. Kejayaan tidak datang bergolek ataupun 4 angka tidak datang dengan sendirinya.

Hanya dengan modal permulaan 75 sahaja pada mulanya. Pendapatan saya terus menaik dari 2 angka, 3 angka dan seterusnya sekarang 4 angka.

Bukan hanya dari segi pendapatan yang bertambah tetapi jua, kawan2 yang bersama2 didalam perniagaan Shaklee ini. Sejujurnya saya amat terharu, kerana sebelum ini ramai yg saya tidak pernah jumpa pun secara berdepan, tetapi didalam group FB, Whatsaap kami adalah bersaudara didalam business ini.

Indah bukan?? Ya indah jika kita memang memandang ini sebagai sesuatu yang amat berharga bagi kita, bukan main2 ataupun sekadar cukup makan.

Saya senantiasa akan memberi ruang sekiranya ada sesiapa yang ingin merasai pendatapan yang kita sendiri mencorakkannya, bukan saya, bukan sideline mahupun jua upline saya. TETAPI SAYA SENDIRI.

saya bermula dengan ZERO
tetapi sekarang saya sudah ada SESUATU

SID 882517
0192511448

Yang Manis itu SEPTEMBER

Saya memang tidak pernah terfikir untuk membuat Shaklee sebelum ini. Yelah saya berada di zon yang sangat selesa. Jika saya jual2 kain yang saya beli pun sekadar suka2 sahaja.

Tetapi penat lelah saya, perjalanan pahit manis saya bersama Shaklee amatlah manis semasa bulan September yang lepas bila saya bergelar Supervisor. Ya bukan sedikit2 masa, tenaga dan tumpuan yang saya berikan walaupun hanyalah sebagai side income pada mulanya. Ini antara quote2 masa dulu.

"Alah, business kecil-kecilan saja"
"Buat tambah2 income yg sedia ada"...

SEKARANG tidak lagi kerana saya telah memandang Shaklee sebagai business saya selari dengan pekerjaan saya sekarang. Kerana apa??? Kerana tidak mustahil ya tidak mustahil saya mendapat pendapatan 4 angka. ohh saya tidak akan berhenti di angka 4 sahaja.. tentu saya akan mendaki, 5, 6 dan seterusnya.. INSYAALLAH..

Setiap kita mempunyai potensi untuk lebih maju sebenarnya jika kita gigih berusaha.. Kejayaan tidak datang bergolek ataupun 4 angka tidak datang dengan sendirinya.

Hanya dengan modal permulaan 75 sahaja pada mulanya. Pendapatan saya terus menaik dari 2 angka, 3 angka dan seterusnya sekarang 4 angka.

Bukan hanya dari segi pendapatan yang bertambah tetapi jua, kawan2 yang bersama2 didalam perniagaan Shaklee ini. Sejujurnya saya amat terharu, kerana sebelum ini ramai yg saya tidak pernah jumpa pun secara berdepan, tetapi didalam group FB, Whatsaap kami adalah bersaudara didalam business ini.

Indah bukan?? Ya indah jika kita memang memandang ini sebagai sesuatu yang amat berharga bagi kita, bukan main2 ataupun sekadar cukup makan.

Saya senantiasa akan memberi ruang sekiranya ada sesiapa yang ingin merasai pendatapan yang kita sendiri mencorakkannya, bukan saya, bukan sideline mahupun jua upline saya. TETAPI SAYA SENDIRI.

saya bermula dengan ZERO
tetapi sekarang saya sudah ada SESUATU

SID 882517
0192511448

Wednesday, 17 July 2013

Oh Nutriferon ku

Mempunyai anak kecil dirumah memang memerlukan ubat-ubatan dirumah sebagai persediaan bukan??

Saya tidak berkecuali, sebelum ini segala jenis ubat jika anak kecil demam cukup dengan ubat masuk dalam bontot dan demam sekali..

Dan setiap bulan pasti menjadi pengunjung setia klinik. Mempunyai 3 orang anak bukanlah perkara mudah jika dalam sebulan 2 atau 3 kali asyiklah demam.

Semenjak saya menjadi pengguna dan pengedar Shaklee ini, saya mengamalkan Vit C dan Nutriferon sebagai "first aid" yang paling berkesan jika tiba-tiba si kecil saya demam bila balik sekolah.

Kecil tak kecil lah sekarang dia sudah menjangkau usia 7 tahun.


Selalunya jika demam amik masa 2 hari untuk pulih, itupun kena buat lawatan dulu ke klinik dan mendapat sepaket ubat-ubatan hehe..

Dengan nutriferon, hanya dengan sepaket bila perlu sahaja, dengan rela hati si tomey Balqis dengan senang hati akan mengambil sendiri n makan begitu sahaja.

Alhamdulillah, dengan izinNya memang sangat berkesan Nutriferon ini. sama juga jika saya sendiri atau ahli keluarga demam, selsema.. memang amat cepat tindak balas untuk menaikkan tahap imun badan kita.

Mari kita lihat apa yg terdapat didalam Nutriferon ini :-)


~ Menguatkan sistem imun dalam 3 hari
ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

~ Melawan kanser dan tumor
interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

~ Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C
keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

~ Melindungi terhadap influenza
ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

~ Meringankan tekanan dan kelesuan
membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

~ Kelewatan Penuaan
formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

~ Masalah Menopaus
Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalahlain.

~ Membantu masalah PMS
Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


Siapa yang disarankan untuk consume Nutriferon ni?
 
  • Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
  • Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
  • Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
  • Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

 Best sangat Nutriferon ini sebagai "first aid" dimana jua kita berada.


sms/whatspp: 0192511448
sid: 882517
fb: Alia elena
salam sayang
Mama Beauty
 
 
 
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
COD : Subang Bestari/Sg Buloh/Kota Damansara/Plaza Damas/Bukit Damansara

Oh Nutriferon ku

Mempunyai anak kecil dirumah memang memerlukan ubat-ubatan dirumah sebagai persediaan bukan??

Saya tidak berkecuali, sebelum ini segala jenis ubat jika anak kecil demam cukup dengan ubat masuk dalam bontot dan demam sekali..

Dan setiap bulan pasti menjadi pengunjung setia klinik. Mempunyai 3 orang anak bukanlah perkara mudah jika dalam sebulan 2 atau 3 kali asyiklah demam.

Semenjak saya menjadi pengguna dan pengedar Shaklee ini, saya mengamalkan Vit C dan Nutriferon sebagai "first aid" yang paling berkesan jika tiba-tiba si kecil saya demam bila balik sekolah.

Kecil tak kecil lah sekarang dia sudah menjangkau usia 7 tahun.


Selalunya jika demam amik masa 2 hari untuk pulih, itupun kena buat lawatan dulu ke klinik dan mendapat sepaket ubat-ubatan hehe..

Dengan nutriferon, hanya dengan sepaket bila perlu sahaja, dengan rela hati si tomey Balqis dengan senang hati akan mengambil sendiri n makan begitu sahaja.

Alhamdulillah, dengan izinNya memang sangat berkesan Nutriferon ini. sama juga jika saya sendiri atau ahli keluarga demam, selsema.. memang amat cepat tindak balas untuk menaikkan tahap imun badan kita.

Mari kita lihat apa yg terdapat didalam Nutriferon ini :-)


~ Menguatkan sistem imun dalam 3 hari
ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

~ Melawan kanser dan tumor
interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

~ Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C
keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

~ Melindungi terhadap influenza
ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

~ Meringankan tekanan dan kelesuan
membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

~ Kelewatan Penuaan
formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

~ Masalah Menopaus
Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalahlain.

~ Membantu masalah PMS
Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.


Siapa yang disarankan untuk consume Nutriferon ni?
 
  • Individu yang ingin kukuhkan sistem imun.
  • Individu yang menghadapi masalah sistem imun.
  • Individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
  • Individu yang apabila sakit (demam), sakitnya (demamnya) akan berpanjangan melebihi seminggu.
  • Ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.

 Best sangat Nutriferon ini sebagai "first aid" dimana jua kita berada.


sms/whatspp: 0192511448
sid: 882517
fb: Alia elena
salam sayang
Mama Beauty
 
 
 
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
COD : Subang Bestari/Sg Buloh/Kota Damansara/Plaza Damas/Bukit Damansara

Sunday, 7 July 2013

GLA Complex untuk semua peringkat

Bulan ini bertepatan dengan promosi GLA complex.. memang bagus untuk berseri2 menjelang Raya yg bakal menjelma..

Kebanyakkan dari kita mungkin biasa makan EPO (Evening primrose oil) kerana saya juga begitu sebelum ini.. Umur meningkat memang saya mementingkan kesihatan yg berpanjangan..

GLA (Gamma -linolenic acid) tersedia dihasilkan dari  EPO manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yg mengandungi 2 kali ganda GLA dlm EPO. Borage juga mengandungi 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA merupakan sumber terbaik Omega-6. Dimana ianya adalah gabungan minyak sunflower dan vitamin E.


Manfaat utama GLA Complex:-

  • Herba tradisi - Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
  • melambatkan menopous - memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pegambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menentang kanser - GLA adalah anti -oksidan yg meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Merperbaiki inflamasi kulit - mengurangkan inflamasi kulit, eckzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap.
  • menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yg tinggi.
  • pelangsingan dan menghalan tambah berat badan - merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah. pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infaction.
  • Memperbaiki tekstur rambut - memperbaiki rambut kerind dan rambut gugur.
  • Hiperaktif dan Autism (ADD/ADHD) - dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak2 berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

sms/whatspp: 0192511448
sid: 882517
fb: Alia elena
salam sayang
Mama Beauty
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
 
 
COD : Subang Bestari/Sg Buloh/Kota Damansara/Plaza Damas/Bukit Damansara


 

GLA Complex untuk semua peringkat

Bulan ini bertepatan dengan promosi GLA complex.. memang bagus untuk berseri2 menjelang Raya yg bakal menjelma..

Kebanyakkan dari kita mungkin biasa makan EPO (Evening primrose oil) kerana saya juga begitu sebelum ini.. Umur meningkat memang saya mementingkan kesihatan yg berpanjangan..

GLA (Gamma -linolenic acid) tersedia dihasilkan dari  EPO manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yg mengandungi 2 kali ganda GLA dlm EPO. Borage juga mengandungi 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA merupakan sumber terbaik Omega-6. Dimana ianya adalah gabungan minyak sunflower dan vitamin E.


Manfaat utama GLA Complex:-

  • Herba tradisi - Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
  • melambatkan menopous - memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pegambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menentang kanser - GLA adalah anti -oksidan yg meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Merperbaiki inflamasi kulit - mengurangkan inflamasi kulit, eckzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap.
  • menghalang komplikasi diabetes - merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yg tinggi.
  • pelangsingan dan menghalan tambah berat badan - merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah. pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infaction.
  • Memperbaiki tekstur rambut - memperbaiki rambut kerind dan rambut gugur.
  • Hiperaktif dan Autism (ADD/ADHD) - dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak2 berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

sms/whatspp: 0192511448
sid: 882517
fb: Alia elena
salam sayang
Mama Beauty
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit
 
 
COD : Subang Bestari/Sg Buloh/Kota Damansara/Plaza Damas/Bukit Damansara


 

Wednesday, 20 March 2013

B - Complex

Kehidupan seorang ibu, isteri yang bekerja + ibu yg bekerja dari rumah juga amatlah memerlukan tenaga yg lebih juga utk keluarga dan diri sendiri.

Saya suka dengan B-Complex dari Shaklee kerana memberi saya lebih tenaga untuk sepanjang hari. Seperti "Super Mak".. dan B complex juga membuatkan saya kurang stress..

Vitamin B Penting Untuk Kesihatan

Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubatan preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiki pengurangan VItamin B didalam tubuh badan kita.

Pentingnya Vitamin B adalah untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa VItamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan.

Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Kenapa VItamin B Shaklee adalah yg tepat???
Kerana ianya mengandungi kesemua 8 jenis VItamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi VItamin B yang hilang untuk membantu jantung, peparu dan organ2 penting yang lain.

Mengandungi sistem penyerapan bioatif dan penyaluran zat makanan untuk meningkatkan penyerapan nurient penting iaitu asid folik. Jumlah  asid folik yang mencukupi didalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiki melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.


Set Penyusuan untuk Ibu2..

Untuk ibu2 yang didalam pantang amat memerlukan Vitamin B untuk tenaga yang berpanjangan dan kurangkan kesan "meroyan".

Untuk Kulit juga Vitamin amatlah diperlukan.. B for "Beauty"..



Dan tahukah anda....... Vitamin B Complex amat membantu dalam masalah rambut gugur..B Complex yang diperlukan oleh badan ada 8 jenis.. dan 5 daripadanya adalah untuk rambut:

-Vitamin B3 (Niasin)- Ia berguna untuk memperbaiki aliran darah pada kulit kepala.

-Vitamin B5 (Pantotenik)- Jika tidak mahu rambut beruban inilah nutrisinya selain untuk mengatasi rambut gugur

-Vitamin B6 (Piridoksin)- Untuk mengelak rambut dari gugur dan penghasilkan melanin untuk elak rambut dari beruban

-Vitamin B12(Sianokobalamin)- Mengatasi masalah rambut gugur.

-Biotin - Biotin digunakan untuk menghasilkan keratin dan mengatasi masalah keguguran rambut. Ia juga berfungsi mengawal rambut beruban
 
Jika mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Vitamin B Shaklee atau sebarang masalah atau mengenai produk boleh hubungi saya:-)
 
sms/whatspp: 0192511448
sid: 882517
fb: Alia elena
 
salam sayang
Mama Beauty
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

B - Complex

Kehidupan seorang ibu, isteri yang bekerja + ibu yg bekerja dari rumah juga amatlah memerlukan tenaga yg lebih juga utk keluarga dan diri sendiri.

Saya suka dengan B-Complex dari Shaklee kerana memberi saya lebih tenaga untuk sepanjang hari. Seperti "Super Mak".. dan B complex juga membuatkan saya kurang stress..

Vitamin B Penting Untuk Kesihatan

Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubatan preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiki pengurangan VItamin B didalam tubuh badan kita.

Pentingnya Vitamin B adalah untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa VItamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan.

Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Kenapa VItamin B Shaklee adalah yg tepat???
Kerana ianya mengandungi kesemua 8 jenis VItamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi VItamin B yang hilang untuk membantu jantung, peparu dan organ2 penting yang lain.

Mengandungi sistem penyerapan bioatif dan penyaluran zat makanan untuk meningkatkan penyerapan nurient penting iaitu asid folik. Jumlah  asid folik yang mencukupi didalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiki melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.


Set Penyusuan untuk Ibu2..

Untuk ibu2 yang didalam pantang amat memerlukan Vitamin B untuk tenaga yang berpanjangan dan kurangkan kesan "meroyan".

Untuk Kulit juga Vitamin amatlah diperlukan.. B for "Beauty"..



Dan tahukah anda....... Vitamin B Complex amat membantu dalam masalah rambut gugur..B Complex yang diperlukan oleh badan ada 8 jenis.. dan 5 daripadanya adalah untuk rambut:

-Vitamin B3 (Niasin)- Ia berguna untuk memperbaiki aliran darah pada kulit kepala.

-Vitamin B5 (Pantotenik)- Jika tidak mahu rambut beruban inilah nutrisinya selain untuk mengatasi rambut gugur

-Vitamin B6 (Piridoksin)- Untuk mengelak rambut dari gugur dan penghasilkan melanin untuk elak rambut dari beruban

-Vitamin B12(Sianokobalamin)- Mengatasi masalah rambut gugur.

-Biotin - Biotin digunakan untuk menghasilkan keratin dan mengatasi masalah keguguran rambut. Ia juga berfungsi mengawal rambut beruban
 
Jika mempunyai sebarang pertanyaan mengenai Vitamin B Shaklee atau sebarang masalah atau mengenai produk boleh hubungi saya:-)
 
sms/whatspp: 0192511448
sid: 882517
fb: Alia elena
 
salam sayang
Mama Beauty
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sunday, 10 March 2013

Kenapa Alfalfa???

Assalamualaikum semua,

Ya, kenapa Alfalfa menjadi pilihan saya???

Semenjak kecil saya mengalami masalah gegata.. ataupun kulit menjadi bengkak bila saya bersukan, terpegang habuk ataupun saya terpegang besi karat, pasti kulit saya akan menjadi bengkak.

Masalah saya ini sebenarnya sekian lama saya hanya makan ubat tahan gatal. Saya pasti ramai yg makan n badan sampai immune.

Kes ini berlarutan sehinggalah tubuh badan saya sudah tidak boleh menerima lagi ubat tahan gatal yang disediakan oleh klinik2. Saya tidak berputus asa, saya pergi berjumpa specialist di Hospital P dah bayaran berjumpa specialist seperti sedia maklum bukanlah murah ya. Dr juga menyarankan saya untuk lebihkan pengambilan vitamin tambahan terutama vit c, vit e dan multivits untuk nutrisi yg secukupnya dah bersama2 itu saya perlu mengambil suntikan steroid setiap 2 tahun untuk mengawalnya. Bayangkan ya, saya terpaksa mengambil steroid.. ya STEROID.

Kesan daripada itu saya tidak dapat mengawal berat badan saya daripada menjadi GEMUK. Saya pasrah sebenarnya.

Ohh kesan daripada penyakit saya ini, anak lelaki saya juga telah mengalami alahan yg sama dan berkongsi darah yg sama dengan saya, manakala anak perempuan saya tiada kerana mungkin berkongsi darah yg sama dengan bapa mereka.

Sebelum saya mengenali produk Shaklee saya memang mencari2 produk yg boleh mengawal kesan kegatalan atau gegata ini daripada terus merebak ataupun terkawal.

Saya telah mencuba Alfalfa + vit c dah ESP untuk cuba mengawalnya dan Alhamdulillah anak lelaki saya sekarang ini totally sudah sembuh daripada gegata ini. Saya??? OHHHH kerana saya sudah 38 tahun menghidapnya ianya mengambil sedikit masa untuk sembuh tetapi saya sudah tidak mengambil STEROID.. Alhamdulillah :-)


Mari kita lihat apa itu Alfalfa Shaklee.

Alfalfa ialah tanaman Alfalfa (edicago sativa) secara organik di California yang bebas pestisid, herbasid dan menggunakan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja segala Tumbuhan". Tumbuhan ini mengambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kali kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daunnya pula dituai apabila mencapai kematangan multak.

Daun2 yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompress menjadi tablet. Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.

Manfaat Utama:-

Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkan tidak terdapat didalam buah-buahan mahupun sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

  •  Mencuci hati, darah dan usus - ini adalah makanan yang sangat beralkali yg boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolonm darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan Alahan - memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athelete's foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi didalam usus dan perut - memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung,hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolestrol - kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
  • Melawan tumor - memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan - melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
  • Mengecah atritis dan merawat - melegakan atritis dan kesakitan
Alfalfa juga terkenal untuk merawat 3 A :
  • Arthritis
  • Asthma
  • Allergy
2. Berkhasiat untuk membantu masalah :
  • Penyakit Usus (Colon disorder)
  • Buah pinggang
  • Kencing manis
  • Melawaskan usus
  • Ulcer
  • Fluid retention (sembab)
  • Kurang selera
3. Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
  • Penghadaman
  • Pencernaan
4. Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah :
  • Gastrik
  • Penyakit kulit (Eczema)
  • Kurang darah (Anemia)
  • Sembelit
  • Badan, nafas dan kaki berbau
5. Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti Kacip Fatimah, maka ia membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.

6. Galactagouge. Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana ia meransang dan menambah pengeluaran hasil susu ibu.



Sekiranya anda semua ingin mendapatkan konsultasi mengenai alfalfa boleh hubungi saya:-)

Shaklee Independent Distributor : 882517
sms/whatspp: 0192511448
FB: Alia Elena

COD: Subang Bestari/Kota Damansara/Sg. Buloh/Bukit Damansara dan Plaza Damas


salam sayang
Mama beauty

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit