Sunday, 2 August 2015

Go Green House

Semasa on the way balik ke Kl raya haritu, saya berkesempatanla utk singgah kerumah my sister somewhere di Bagan Dato.. *tempat our new Tpm*

 Apa yang best sgt ni hehe..

 Suka dengan suasana kampung plus gi kebun dia tu hahaha.

 Orang bando aa ginilah gayanya...

kebun sayur
gi kebun gigih angkut ubat nyamuk

ini dua beranak gigih sgts ni petik cili

Dahla pakai baju kelawar sajork hahaha

besnya pokok kelapa dia rendah boleh petih gitu jer

haha letih den nonggu

suka dia dapat buah kelapa

errrkkk ini meriam rare okes.. bunyi MasyaAllah macam nak pecah tingkap
Disini mostly semua orang berkebun kelapa.. and my sister pun sama juga.. just this time around dia sulamkan kebun kelapa dia dengan kelapa matak which is kelapa yang rendah2 tu.. and ada jua tanam cili, tanam pokok dragon fruit, terung, serai, kunyit dan limau.. ohoiiii best okay.. terasa nak jadi petani moden sngts ni..

Which umah sendiri pun voley green gini.. so far yang ada pokok petola and pisang sahaja hahaha

Okay insyaAllah if projek tanam pokok sayur menjadi will share yach..

Mamabeauty










3 comments:

  1. suasana kampung menghijau..sgt myegarkan mata kan.. terasa sejuk je ..

    ReplyDelete
  2. Artikel yang sangat bermanfaat. Saya percaya ramai ibu yang nak amalkan tips ni tapi tak ada masa! Jom, pergi ke website pasal pengurusan masa ibu bekerja yg super sibuk dan nak jadi supermommy. Alhamdulillah, dah beribu-ribu ibu bekerja yang transform dan boleh amalkan parenting dan didik anak2 setiap hari. www.efficient2me.com

    ReplyDelete